DOLGU

Dolgu maddelerinin  deri altına enjekte edilerek yapılan dolgu estetiği , derideki ince ve derin kırışıklıkları gidermek,  ince dudakları kalınlaştırmak, yanaklara dolgunluk vermek,burun şekillendirmek ve çene hattı oluşturmak amacıyla yapılan işlemlerdir. Dolgu enjeksiyonu tedavisi sonrası  kısa sürede daha genç bir görünüm sağlanır.  Dolgu estetiği ile yüzdeki yorgun ifade giderilir.Lift bir görüntü sağlanır.

        Yıllar içerisinde ciltte elastik lif, kollajen lif, yağ tabakası ve hyaluronik asitin azalmasına bağlı olarak kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Özellikle göz, ağız, çene, boyun, burun, alın bölgesinde kırışıklar ve sarkmalar ortaya çıkar. Yüzün alt kısımlarında sarkma ve kırışıklıklarda dolgu enjeksiyonu başarıyla kullanılabilir. 

        Dolgu enjeksiyonu dudağa daha dolgun ve genç görünüm sağlamak amacı ile uygulanmaktadır.
Dolgu enjeksiyonu kırışıklık veya deri defektinin olduğu bölümün altına derideki çöküklüğü gidermek amacı ile   yapılır. Bu bölgedeki kırışıklık ve çukurlar dolgu maddesinin etkisi ile azalır veya kaybolur. Bazen dolgu maddesinin kollajen üretimini arttırıcı etkisi olabilmektedir.

      Klasik dolgularda ağırlık olarak Hyalüronik asit kullanılır.Hyalüronik asit kendi ağırlığının 100 katı kadar su tutma kapasitesine sahip bir asittir.Etkin ve şu an için en güvenli  dolgu maddesidir. Bu dolgu maddesi  dudaklara hacim ve dolgunluk verirken ağız ve burun çevresindeki kırışıklarda çok etkili olabilmektedir.
Hyalüronik asit kırışıklık  hattına ya da dudaklara ince bir iğne yardımıyla küçük miktarlarda enjekte edilir. Dolgu enjeksiyonu etkisi uzun süre kalıcıdır. Alerji  ve deri sertleştirme riski çok düşüktür.
Kalıcılık süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte 6- 9 ay kadardır.
Dolgu Çeşitleri
Hyalüronik asit dolgu nedir?

Dolgu maddesi hyalüronik asit ve fizyolojik serum içen pH’ı 7 olan bir jel şeklinde hazırlanmış bir preparattır. Dolgu maddelerindeki hyalüronik asit hayvansal kaynaklı değildir. Bu yüzden hayvansal kaynaklı bazı hastalıkların (deli dana vb.) bulaşması gibi riskler taşımaz. Vücudumuzda zaten bulunan bir madde olduğundan alerji yapma ihtimali oldukça düşüktür.
Hangi bölgeler dolgu enjeksiyonu ile tedavi edilebilir?
· Alın çizgileri
· Kaş arasındaki çizgiler
· Ağız etrafındaki kırışıklıklar
· Nasolabial çizgiler (Burun kanatlarından dudak köşelerine inen kırııklık)
· Ağız kenarından çeneye doğru uzanan kırışıklıklar
· Kaşa şekil vermek
· Elmacık kemiklerini belirginleştirmek
· Dudak şeklinin  vurgulanması ve hacminin arttırılması, asimetrik dudakların düzeltilmesi başlıca kullanım alanlarıdır.

Kristal Dolgu (Kalsiyum Hidroksiapatit) Nedir?

Mineral aşı”, “porselen dolgu” ve “kristal dolgu” olarak da bilinen Kalsiyum Hidroksiapatit bir dermal dolgu maddesidir. Bizim de Kristal dolgu olarak adlandırdığımız bu dolgular laboratuvuar koşullarında elde edilen CaHA (kalsiyum hidroksiapatit) mikropartiküllerinden ve su bazlı jelden oluşmuştur.Yapısal bileşenleri kalsiyum ve fosfat iyonlarıdır. Bu maddeler insan dokusunda doğal olarak bulunurlar. Bu nedenle %100 vücuda uyumludur  

Kalsiyum Kristal Dolgu Hangi Durumlarda Kullanılır?

Kalsiyum kristal dolgu (kalsiyum hidroksiapatit) cilt gençleştirme, yaşa bağlı oluşan hacim kaybını azaltma veya giderme tedavisinde hem kadınlar hem de erkeklerde kullanılır. Ayrıca, yüzün alt yarısını ve elleri hedefler.

Bu dolgunun kullanıldığı alanlar şunlardır:

Yanaklardaki sarkmalar

  • Elmacık kemiği altı boşluklar
  • Marionette çizgileri ve gülme çizgileri
  • Nazolabial kıvrımlar (burun köşelerinden ağza doğru çizgiler)
  • Ağız köşelerinin etrafındaki çizgiler
  • Çene kırışıklıkları
  • Gıdı kontürleri
  • Ellerin arkasındaki kırışıklıklar
  • Burun darbeleri (ameliyatsız burun estetiği için)

Neden Kristal Dolgu Tercih Edilir?

Kalsiyum kristal, hacim arttırıcı bir maddedir. Yani kırışıklıkları sadece düzeltmek yerine cildinizin alt katmanlarına hacim ve form kazandırır. İnvaziv olmayan ameliyatsız, doğal görünen bir yüz germe işlemidir. Vücutla uyumlu bir dolgu maddesi olması güvenilirliğini arttırmaktadır.

Bazı dermal dolgu maddelerinden çok daha uzun süre etkilidir. Kalsiyum kristal dolgunun etki süresi kişiye göre değişmekle birlikte genelde 12 ile 18 ay sürebilir.

Kırışıklıklar, cilt sarkmaları veya ciltteki kıvrımlar için kalıcı bir çözüm değildir. Tekrarlanması gerekir.

Kristal Dolgu (Mineral ) Nasıl Etki Eder?

Kalsiyum dolgu cilde enjekte edildikten sonra anında görünür bir değişme yaratır. Bununla birlikte asıl etkisi haftalar sonra daha iyi hissedilir. Çünkü dolgu enjekte edildikten sonra vücudunuzun doğal kolajen üretimini de aktive eder. Bu da cildinizin daha genç ve ışıltılı bir görünümde olmasını sağlar.

Kalsiyum ve su bazlı jel ile yapılmış olan Kalsiyum Hidroksiapatit güvenle enjekte edildikten sonra, parçalanarak kalsiyum ve fosfat iyonlarına dönüşür. Cildinizde “lift” etkisi yapar. Bu mineraller vücudumuz için tanıdık olduğundan doğal olarak metabolizasyon yoluyla kaybolurlar.

Kalsiyum kristal dolgu  göz çevresinde ve dudaklarda kullanılmaz. Doktorunuz dolgu gerektiren bölgelerinizde o bölgeye uygun dermal dolgu maddelere göre bir tedavi prosedürü planlar.

 

ÖZLEM SARIKAYA

Diğer Blog İçeriklerimiz

Dermamelan

Ezimatik Peeling (Cosmelan - Dermamelan): Nedir ve Nasıl Etki Eder? Cosmelan ve Dermamelan, lekelerin tedavisinde oldukça etkili yöntemlerden biridir. Bu yöntemler, deride bulunan melanin üretimini enzimatik düzeyde baskılayarak aşırı üretimin önüne geçer. Böylece...

SONBAHAR BAKIMLARI

SONBAHAR BAKIMLARI

Tatil ,güneş ,deniz heyecanı ile beklediğimiz yaz mevsimi bitti.Hatta sonbaharın ikinci ayına başladık bile…Güneş yüzünü artık biraz daha az göstermeye, yapraklar sararıp düşmeye başladı. Yani doğa kendisini yeni mevsime hazırlamak için harekete geçti.Peki biz yeni...

O2 to Derm

O2 to Derm

                         O2 TO DERM               Havadan gelen sağlık ve vitamin Oksijen solunum yapan tüm canlıların yaşamlarına devam etmelerini sağlayan bir elementtir. Oksijenin olmadığı bir ortamda insan vücudu işlevlerini yerine getiremez. İnsan vücudu ne kadar...

Sohbet Başlat
DolphinMed Whatsapp Hattı
Sorularınız Mı Var? Hemen Bize Yazın.