Derideki ince ve derin kırışıklıkları gidermek, ince dudakları kalınlaştırmak, yanaklara dolgunluk vermek,burun şekillendirmek ve çene hattı oluşturmak amacıyla dolgu madddelerinin cilt altına enjeksiyon ile yapılan işlemlerdir. Dolgu enjeksiyonu tedavisi sonrası kısa sürede daha genç bir görünüm sağlanır. Dolgu estetiği ile yüzdeki yorgun ifade giderilir.Lift bir görüntü sağlanır.
Dolgu enjeksiyonu kırışıklık veya deri defektinin olduğu bölümün altına derideki çöküklüğü gidermek amacı ile yapılır. Bu bölgedeki kırışıklık ve çukurlar dolgu maddesinin etkisi ile azalır veya kaybolur. Bazen dolgu maddesinin kollajen üretimini arttırıcı etkisi olabilmektedir.
Klasik dolgularda ağırlık olarak Hyalüronik asit kullanılır.Hyalüronik asit kendi ağırlığının 100 katı kadar su tutma kapasitesine sahip bir asittir.Etkin ve şu an için en güvenli dolgu maddesidir. Bu dolgu maddesi dudaklara hacim ve dolgunluk verirken ağız ve burun çevresindeki kırışıklarda çok etkili olabilmektedir.
Hyalüronik asit kırışıklık hattına ya da dudaklara ince bir iğne yardımıyla küçük miktarlarda enjekte edilir. Dolgu enjeksiyonu etkisi uzun süre kalıcıdır. Alerji ve deri sertleştirme riski çok düşüktür.
Kalıcılık süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte 6- 9 ay kadardır.
Dolgu Çeşitleri Nelerdir?
Hyalüronik asit dolgu nedir?
Dolgu maddesi hyalüronik asit ve fizyolojik serum içen pH’ı 7 olan bir jel şeklinde hazırlanmış bir preparattır. Dolgu maddelerindeki hyalüronik asit hayvansal kaynaklı değildir. Bu yüzden hayvansal kaynaklı bazı hastalıkların (deli dana vb.) bulaşması gibi riskler taşımaz. Vücudumuzda zaten bulunan bir madde olduğundan alerji yapma ihtimali oldukça düşüktür.
Hangi durumlarda Hylauroniv asit dolgu kullanılır?
· Alın çizgileri
· Kaş arasındaki çizgiler
· Ağız etrafındaki kırışıklıklar
· Nasolabial çizgiler (Burun kanatlarından dudak köşelerine inen kırııklık)
· Ağız kenarından çeneye doğru uzanan kırışıklıklar
· Kaşa şekil vermek
· Elmacık kemiklerini belirginleştirmek
· Dudak şeklinin vurgulanması ve hacminin arttırılması, asimetrik dudakların düzeltilmesi başlıca kullanım alanlarıdır.
Kristal Dolgu (Kalsiyum Hidroksiapatit) Nedir?
Mineral aşı”, “porselen dolgu” ve “kristal dolgu” olarak da bilinen Kalsiyum Hidroksiapatit bir dermal dolgu maddesidir. Bizim de Kristal dolgu olarak adlandırdığımız bu dolgular laboratuvuar koşullarında elde edilen CaHA (kalsiyum hidroksiapatit) mikropartiküllerinden ve su bazlı jelden oluşmuştur.Yapısal bileşenleri kalsiyum ve fosfat iyonlarıdır. Bu maddeler insan dokusunda doğal olarak bulunurlar. Bu nedenle %100 vücuda uyumludur .
Kalsiyum Kristal Dolgu Hangi Durumlarda Kullanılır?
- Kalsiyum kristal dolgu (kalsiyum hidroksiapatit) cilt gençleştirme, yaşa bağlı oluşan hacim kaybını azaltma veya giderme tedavisinde hem kadınlar hem de erkeklerde kullanılır. Ayrıca, yüzün alt yarısını ve elleri hedefler.
- Elmacık kemiği altı boşluklar
- Marionette çizgileri ve gülme çizgileri
- Nazolabial kıvrımlar (burun köşelerinden ağza doğru çizgiler)
- Ağız köşelerinin etrafındaki çizgiler
- Çene kırışıklıkları
- Gıdı kontürleri
- Ellerin arkasındaki kırışıklıklar
- Burun darbeleri (ameliyatsız burun estetiği için)
Neden Kristal Dolgu Tercih Edilir?
Kalsiyum kristal, hacim arttırıcı bir maddedir. Yani kırışıklıkları sadece düzeltmek yerine cildinizin alt katmanlarına hacim ve form kazandırır. İnvaziv olmayan ameliyatsız, doğal görünen bir yüz germe işlemidir. Vücutla uyumlu bir dolgu maddesi olması güvenilirliğini arttırmaktadır.
Bazı dermal dolgu maddelerinden çok daha uzun süre etkilidir. Kalsiyum kristal dolgunun etki süresi kişiye göre değişmekle birlikte genelde 12 ile 18 ay sürebilir.
Kristal Dolgu (Mineral ) Nasıl Etki Eder?
Kalsiyum dolgu cilde enjekte edildikten sonra anında görünür bir değişme yaratır. Bununla birlikte asıl etkisi haftalar sonra daha iyi hissedilir. Çünkü dolgu enjekte edildikten sonra vücudunuzun doğal kolajen üretimini de aktive eder. Bu da cildinizin daha genç ve ışıltılı bir görünümde olmasını sağlar.
Kalsiyum ve su bazlı jel ile yapılmış olan Kalsiyum Hidroksiapatit güvenle enjekte edildikten sonra, parçalanarak kalsiyum ve fosfat iyonlarına dönüşür. Cildinizde “lift” etkisi yapar. Bu mineraller vücudumuz için tanıdık olduğundan doğal olarak metabolizasyon yoluyla kaybolurlar.
Kalsiyum kristal dolgu göz çevresinde ve dudaklarda kullanılmaz. Doktorunuz dolgu gerektiren bölgelerinizde o bölgeye uygun dermal dolgu maddelere göre bir tedavi prosedürü planlar.